DagligFotboll

Xavi: "Dembélé är nästan på samma nivå som den bästa Neymar"

Publicerad 08/09 16:13

Ousmane Dembélé var återigen i strålande form för Barça i Champions League på onsdagskvällen, och hans tränare var full av beröm efter den katalanska klubbens 5-1-seger över Viktoria Plzen.

Det handlar inte bara om att spelaren ska kunna spela, utan också om att spelaren ska kunna spela", sade han. Efter matchen var Xavi full av beröm för sin franske ytterback.

"I en-mot-en-läge verkar han ostoppbar"

"Är Dembélé för närvarande den starkaste spelaren i en mot en? Ja, och jag har alltid sett honom så. Jag vill inte smickra mig själv, men den förmåga han har i en mot en har jag sällan sett under min karriär. Han är nästan på samma nivå som den bäste Neymar, när han spelade här. I en-mot-en-spel verkar han vara ostoppbar, han kan spela på båda sidor, han gör skillnader genom crosses... Han kanske behöver skjuta lite mer och göra fler mål, men jag är väldigt glad för hans skull eftersom han är en bra kille och förtjänar det. Han har lidit de senaste åren men nu är han lycklig, han gillar fotboll och han är en mycket sällsynt spelare i dagens fotbollsvärld", sa Xavi på en presskonferens.

Didier Deschamps kommer att presentera sin lista för Frankrikes två kommande Nations League-matcher mot Österrike (22 september) och Danmark (25 september) den 15 september och om han fortsätter på sin nuvarande väg har Ousmane Dembélé stor chans att vara med.