DagligFotboll

Tuchel uttalar sig efter att ha fått sparken från Chelsea

Publicerad 12/09 12:07

Thoomas Tuchel har uttalat sig på sociala medier efter sin överraskande uppsägning från Chelsea.

Chelsea besegrades av Dinamo Zagreb i Champions League i tisdags och sparkade överraskande sin tränare Thomas Tuchel dagen efter och ersatte honom dagen efter med Brightons tränare Graham Potter. Den engelska pressen uppskattade kostnaden för flytten till cirka 100 miljoner euro. På söndagen uttalade sig Thomas Tuchel för första gången sedan han fick sparken via sitt officiella Twitterkonto.

"Det här är ett av de svåraste uttalanden jag någonsin har varit tvungen att skriva - och det är ett uttalande som jag hoppades att jag inte skulle behöva göra på många år. Jag är förkrossad över att min tid i Chelsea är över", twittrade den tyske tränaren, vars tidigare klubbar inkluderar Dortmund och PSG.

"Det här är en klubb där jag känner mig hemma"

Tuchel vann Champions League 2021 med Blues och trodde inte att han skulle få sparken ett år senare: "Det här är en klubb där jag kände mig hemma, både professionellt och personligt. Tack så mycket till all personal, spelare och fans för att de fick mig att känna mig välkommen från början", tillade han.

Tuchel, som är på kant med Londonklubbens nya ägare som kom för drygt tre månader sedan, ville inte göra upp med några räkningar i sitt uttalande och avslutade det med ett positivt budskap: "Den stolthet och glädje jag kände när jag hjälpte laget att vinna Champions League och klubblags-VM kommer alltid att finnas kvar hos mig. Jag är hedrad över att ha varit en del av den här klubbens historia och minnena från de senaste 19 månaderna kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta."