DagligFotboll

Tottenham-OM: trolig uppställning

Publicerad 07/09 10:33

Tottenham tar emot OM nu på onsdagskvällen (21:00) på Tottenham Hotspur Stadium i den första omgången av grupp D i Champions League. Ta reda på vad Antonio Conte och Igor Tudor kommer att ha för trolig uppställning.

Tottenham har varit obesegrade i Premier League den här säsongen, med fyra segrar och två oavgjorda av sina sex senaste matcher, och de inleder sin europeiska kampanj mot OM på Tottenham Hotspur Stadium nu på onsdag kväll (21.00) i den första matchen i Champions Leagues grupp D. Klubbens tränare Antonio Conte kommer att klara sig utan den tidigare PSG-spelaren Lucas Moura, som är skadad, i matchen.

Kulusevski och Richarlison är tveksamma

Enligt den engelska pressen kommer Tottenham att spela i en 3-4-3-formation med Hugo Lloris i målet, skyddad av ett tremannaförsvar bestående av Romero, Eric Dier och Clement Lenglet, med Emerson Royal och Ivan Perisic på flankerna i en hållande roll. På mittfältet väntas Pierre-Emile Hojbjerg och Rodrigo Bentancur spela på mittfältet, medan Dejan Kulusevski väntas spela tillsammans med Harry Kane och Heung-min Son i anfallet, även om Richarlison också kan starta.

Tottenhams troliga uppställning: Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Emerson, Hojbjerg, Bentancur, Perisic - Kulusevski, Kane, Son

OM har också fått en mycket bra start på säsongen med fem segrar och en oavgjord match av sina sex Ligue 1-matcher och kommer därför in i matchen med självförtroende inför sin återkomst till Champions League, en tävling som Marseille vann 1993. Marseilles tränare Igor Tudor kommer att klara sig utan den avstängde Alexis Sanchez i London, medan Cedric Bakambu, Isaak Toure och Bamba Dieng inte finns med på listan över spelare som kvalificerar sig för Champions League. Samuel Gigot och Dimitri Payet är med, men förväntas starta på bänken.

Kolasinac hellre än Balerdi eller Gigot

Enligt L'Équipe och La Provence kommer OM att spela i en 3-4-3-formation med Pau Lopez i målet, skyddad av ett tremannaförsvar bestående av Chancel Mbemba, Eric Bailly och Sead Kolasinac, från höger till vänster, medan Jonathan Clauss och Nuno Tavares kommer att ta upp flankerna i en pistonroll. På mittfältet kommer Valentin Rongier och Jordan Veretout att försöka reglera spelet medan Mattéo Guendouzi, Gerson och Luis Suarez kommer att leda anfallslinjen.

OM:s uppställning enligt L'Equipe och La Provence: Lopez - Mbemba, Bailly, Kolasinac - Clauss, Rongier, Veretout, Tavares - Guendouzi, Gerson - Suarez

Matchen Tottenham-OM sänds klockan 21.00 på Cmore