DagligFotboll

Slimani ansluter sig till Brest (officiellt)

Publicerad 25/08 11:35

Islam Slimani, som har spelat för Monaco och Lyon, har just avslutat sitt kontrakt med Sporting CP och skrivit på ett ettårskontrakt med Brest.

Stade Brestois har gjort ett bra drag på transferfronten. Några månader efter att ha skrivit på Youcef Belaïli gjorde Brest på torsdagen officiellt signaturen av den algeriska anfallaren Islam Slimani, som kommer fri efter att ha avslutat sitt kontrakt med Sporting CP. 34-åringen har skrivit på för Brest för ett år, med ett andra år som option.

"Här kommer det att bli en ny utmaning för mig, det kommer att hjälpa mig att bli bättre och jag tror att jag kan tillföra något mer till laget, särskilt tack vare min erfarenhet. Jag siktade inte särskilt på Frankrike, det var en känsla. Jag vet att Ligue 1 är fysisk, att man måste anstränga sig mycket och kämpa varje match för att vinna poäng. Men jag tror att jag vet vad jag ska göra för att prestera bra här. Jag är i alla fall redo", säger Slimani till Ty-Zefs webbplats.

Slimani, som tidigare spelade i Monaco och Lyon, återvände till Sporting CP i vintras. Med den portugisiska klubben spelade algeriern 12 matcher 2022 och gjorde fyra mål.