DagligFotboll

senaste nytt om Dieng-affären

Publicerad 23/08 10:47

Ett antal rapporter har cirkulerat under de senaste timmarna om anfallaren Bamba Diengs framtid i OM, med bara några få dagar kvar av vinterns transferfönster. Vi tar en titt på de senaste rapporterna.

Sommarens transferfönster stänger den 1 september och Bamba Diengs framtid i OM är fortfarande oavgjord. Den senegalesiske landslagsanfallaren (11 landskamper, 1 mål), som fortfarande har kontrakt till 2024, har sedan början av sommaren drivits mot utgången av sin ledning, som ser honom som ett bra marknadsvärde, medan ägaren Frank McCourt förväntar sig inflöde av pengar.

22-åringen har inte kallats in av OM:s tränare Igor Tudor under säsongens tre första Ligue 1-matcher och tränar utanför proffstruppen vid varje taktisk uppställning på Commanderie. Det är oklart om spelaren är intresserad av att lämna staden, vilket hans agent påpekade i början av augusti, men den afrikanska mästarens ståndpunkt verkar ha ändrats de senaste dagarna.

I en ny uppdatering av fallet skriver La Provence att Bamba Dieng, som är besviken på den behandling han har fått, nu vill lämna Marseille. Spelarens agent meddelade David Friio, sportchef i Marseille, om detta beslut för några timmar sedan. Den regionala dagstidningen förklarar att OM vill sälja honom utomlands för att inte öka konkurrensen.

OM kräver 25 miljoner euro från Ligue 1-klubbar

OM har fastställt ett pris för den utländska marknaden (Fulham, Newcastle, Everton etc.) och ett pris för den franska marknaden (Lorient, Nice). Klubbens ordförande Pablo Longoria har sagt till sina kontakter i Ligue 1 att Bamba Dieng inte kommer att säljas för mindre än de 25 miljoner euro som Rennes betalade för Arnaud Kalimuendo. En bestämd ståndpunkt som bekräftas av L'Équipe. "Men om han är lika bra som Kalimuendo, varför spelar han då inte mer?", säger en medlem av Pikine-barnets följe till sporttidningen.

Dessutom skriver sporttidningen att Lorient är den enda franska klubben som har lagt ett konkret bud: ett lån med en köpoption på uppskattningsvis 8 miljoner euro. Ett förslag som inte accepteras av OM, som kräver en direkt övergång, vilket det har ryktats om i flera dagar. Bamba Dieng vill fortsätta sin utveckling i Frankrike och har enligt samma källa sagt att ett lån med kontraktsförlängning i Marseille skulle passa honom.

RMC Sport rapporterar att Bamba Diengs framtid i OM fortfarande är oklar och att Brest också har visat intresse för att värva den 2000-födde spelaren. Den bretonska klubben är också ofta förknippad med den algeriska anfallaren Islam Slimani.