DagligFotboll

Sampaoli talar om sin avgång

Publicerad 23/08 11:33

I en intervju med brasiliansk tv talade den argentinske tränaren Jorge Sampaoli om sin avgång från OM under lågsäsongen.

Den 1 juli gjorde OM det officiellt att Jorge Sampaoli skulle avgå som tränare för Marseilleklubben. I ett meddelande på sitt Instagramkonto förklarade den argentinske tränaren: " Min rytm och mina mål är inte desamma som direktörernas. Det är inget fel med att hävda olika saker. Det viktiga är att sträva efter excellens och att vilja ha det bästa för OM.

"Jag såg inte de nödvändiga förutsättningarna"

Nästan två månader senare talade Jorge Sampaoli, som sedan dess ersatts av Igor Tudor, återigen om sin avgång från OM i den brasilianska tv-kanalen Spor TV:s program Ben Amigos: "Jag kom till Marseille när fansen hade satt eld på träningscentret. Jag tog mig an ett lag som var mycket illa slaget. Vi kvalificerade oss för Champions League genom att spela på ett visst sätt och för nästa steg behövde vi mer.

I en kommentar som UOL Esporte rapporterar fortsatte 62-åringen: "Presidenten sa att jag inte kunde gå för fort eftersom de skulle vänta med att rekrytera till slutet av marknaden. Det passade inte mig. Jag behövde spelare så snart som möjligt för att bygga upp laget. I den franska ligan finns det många budgetrestriktioner. Jag såg inte de nödvändiga förutsättningarna".

Jorge Sampaoli sa slutligen att han redan har fått erbjudanden från några klubbar sedan han lämnade OM. "Jag är inspirerad av att vara på en plats där jag kan ha ett projekt" , avslutade han och fortsatte att vara mycket undvikande.