DagligFotboll

Real Sociedad-Barça: troliga uppställningar

Publicerad 21/08 12:12

Real Sociedad möter Barça på söndag kväll (22:00) i Anoeta för den andra dagen av La Liga. Kolla in de troliga uppställningarna av Imanol Alguacil och Xavi Hernandez.

Real Sociedad, som slog Cadiz (0-1) förra helgen, möter Barça på söndag kväll (22.00) i Anoeta i den andra omgången av det spanska mästerskapet. Imanol Alguacil, den baskiska klubbens tränare, kommer att klara sig utan Mikel Oyarzabal, Martin Merquelanz, Carlos Fernandez och Diego Rico, som alla är skadade.

Mohamed-Ali Cho på bänken

Enligt Diario de Vasco kommer Real Sociedad att spela i en 4-3-1-2 formation med Alex Remiro i målet, skyddad av ett fyrmannaförsvar bestående av Andoni Gorosabel, Igor Zubeldia, Robin Le Normand och Aihen Muñoz, från höger till vänster. På mittfältet förväntas Martin Zubimendi spela som en vaktpost med Brais Mendez som högerback och Mikel Merino som vänsterback. David Silva kommer slutligen att spela som playmaker och stödja anfallsduon Alexander Isak och Takefusa Kubo.

Real Sociedads troliga uppställning enligt Diario de Vasco: Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - Mendez, Zubimendi, Merino - Silva - Isak, Kubo

Vilken uppställning för Barça?

Barça fick en besviken 0-0-vinst mot Rayo Vallecano förra helgen och vill nu starta säsongen i Baskien mot en motståndare som de ofta har haft svårt att möta. Den katalanska klubbens tränare Xavi Hernandez kommer att klara sig utan den avstängde Sergio Busquets när han åker till Anoeta. Försin del har Samuel Umtiti och Martin Braithwaite inte tagits med i truppen.

Enligt Mundo Deportivo kommer Barça att spela i en 4-3-3-formation med Marc-Andre Ter Stegen i målet, skyddad av ett fyrmannaförsvar bestående av Ronald Araujo, Andreas Christensen, Eric Garcia och Jordi Alba, från höger till vänster. På mittfältet förväntas Miralem Pjanic spela som en vaktpost med Frenkie de Jong som högerback och Pedri som vänsterback. Slutligen kommer anfallstrion att bestå av Ousmane Dembélé, Robert Lewandowski och Ansu Fati.

Barças troliga uppställning enligt Mundo Deportivo: Ter Stegen - Araujo, Christensen, Garcia, Alba - De Jong, Pjanic, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Fati

Den katalanska dagstidningen Sport ser också en 4-3-3-formation med Sergi Roberto som högerback och Raphinha som yttermittfältare.

Barças troliga uppställning enligt Sport: Ter Stegen - Roberto, Araujo, Garcia, Alba - Pedri, Pjanic, De Jong - Raphinha, Lewandowski, Dembélé

Matchen Real Sociead-Barça sänds klockan 22.00 på Cmore