DagligFotboll

PSV bekräftar klausul för Xavi Simons återkomst till PSG

Publicerad 11/10 10:41

PSV Eindhovens verkställande direktör Marcel Brands har för lokalpressen bekräftat att det finns en klausul mellan Xavi Simons och den holländska klubben om en eventuell återkomst av den offensiva mittfältaren till PSG.

Efter att ha beslutat att lämna PSG i slutet av sitt kontrakt förra sommaren och därefter skrivit på för PSV Eindhoven fram till 2027 som fri agent, trivs Xavi Simons nu i Nederländerna. Den holländska offensiva mittfältaren har redan gjort åtta mål och fyra assist under sin berömda tränare Ruud Van Nistelrooy.

Köpklausul mellan 10 och 12 miljoner euro för PSG

Marcel Brands, verkställande direktör för PSV Eindhoven, berättade nyligen för Eindhovens Dagblad att det finns en klausul mellan Xavi Simons och den holländska klubben om en eventuell återkomst till PSG nästa sommar. En klausul som endast gäller för den parisiska klubben. Denna avtalsdetalj hade redan påpekats av den franska pressen i samband med att den tidigare Barça-spelaren skrev på i Nederländerna. Därefter nämndes ett belopp på 4 miljoner euro.

Men enligt de senaste uppgifterna från Rik Elfrink, journalisten från den nederländska dagstidningen som nämndes ovan, beräknas denna klausul vara värd mellan 10 och 12 miljoner euro, eftersom spelarens värde oundvikligen har ökat på grund av hans prestationer, och Xavi Simons har självklart ett inflytande över om den aktiveras eller inte.