DagligFotboll

PSG-Juventus överenskommelse om Paredes

Publicerad 26/08 10:22

PSG och Juventus, som möts i Champions League den här säsongen, har kommit överens om att skriva kontrakt med Leandro Paredes på lån med köpoption, enligt flera källor.

PSG:s Leandro Paredes kommer att ansluta till Angel Di Maria och Adrien Rabiot i Juventus efter att ha ryktats vara i sikte av sin tidigare klubb AS Roma i veckan.

Enligt L'Equipe nåddes idag en överenskommelse mellan de två klubbarna om ett lån för en säsong med en köpeskyldighet på 15 miljoner euro. Den 28-årige argentinske mittfältaren har redan kommit överens med Old Lady i flera dagar och endast några detaljer återstår att lösa enligt sporttidningen.

Option/förpliktelse på 15 miljoner euro

Goal bekräftar att de två klubbarna har nått en överenskommelse och talar om en option (inte en skyldighet) på 15 miljoner euro. Enligt den argentinske journalisten Gaston Edul har en överenskommelse nåtts mellan alla parter och Paredes kommer att fortsätta sin karriär i Juventus.

Juventus har också gjort klart med Marseille-anfallaren Arkadiusz Milik och kommer att möta PSG i grupp H i Champions League 2022-2023.