DagligFotboll

PSG - Galtier: "Förhållandet mellan Neymar och Mbappé är mycket bra"

Publicerad 10/09 11:22

Christophe Galtier fick frågor om relationen mellan Kylian Mbappe och Neymar på en presskonferens på fredagen inför PSG:s match mot Brest, som enligt uppgift har skadats ytterligare av att fransmannen inte lyckades passa för brasilianaren mot Juventus.

Kylian Mbappé erkände det innan mötet mot Juventus, hans relation med Neymar är fylld av upp- och nedgångar och de två parisiska stjärnorna är inte alltid på samma våglängd, vilket inte hindrar dem från att prestera tillsammans på planen.

Men efter penaltygateaffären mot Montpellier var förhållandet mellan de två parisiska stjärnorna återigen föremål för många diskussioner efter matchen mot Juventus. Orsaken? Mbappé, som gjorde två mål, glömde helt bort sin brasilianska partner vid en kontring och sköt utanför. Några minuter senare reducerade Juventus.

"Jag har inte känt något sedan den negativa matchen"

Neymar gjorde ingen scen under matchen, men han var mycket irriterad efter matchen enligt L'Equipe. Den brasilianska klanen är ännu mer häftig när det gäller fransmannen. Den brasilianska klanen är ännu mer häftig om fransmannen, medan RMC Sport säger att Neymar och Mbappé har pratat om matchen på ett avslappnat sätt. Enligt radiostationen är historien om detta icke-pass slut.

Jag är inte säker på att det är en bra idé att ha samma förtroende för laget", säger han och tillägger: "Relationen mellan Ney och Kylian är mycket god och jag talar inte om det i osäkra ordalag. Jag tänker inte prata nedlåtande till honom. De är tillsammans i övningarna och ofta tillsammans i uppvärmningen. Ja, det fanns den där matchningssituationen. Jag tror att Kylian pratade om det med Ney. För att ha pratat om det med Kylian finns det två tillfällen i den här aktionen: accelerationen där det finns möjlighet att ge bollen och den andra gången där Kylian verkligen gör skillnad i området och inte ser Ney. Det finns två sekunder på sig att fatta ett beslut och Kylian är fokuserad på sin boll för att skjuta. Jag är säker på att han kommer att göra några bra passningar till Ney och vice versa. Jag har inte känt något negativt sedan matchen om det spelet."