DagligFotboll

PSG förnekar Mbappés önskan att lämna i januari

Publicerad 12/10 15:02

Många källor har rapporterat att den franske anfallaren Kylian Mbappé vill lämna PSG i vinter, men uppgifterna har förnekats av Luis Campos, fotbollsrådgivare, eller Christophe Galtier, tränare i Parisklubben.

Det rapporterades på tisdagen av många medier, från RMC Sport till Marca, via L'Équipe och Le Parisien, informationen har haft effekten av en enorm ryckning på fotbollsplaneten, några timmar före en Champions League-match mellan PSG och Benfica (1-1) Kylian Mbappé, som har kontrakt med Parisklubben fram till 2024, med ytterligare ett år som option, vill lämna den franska huvudstaden i januari nästa år, det vill säga under vinterns mercato.

"Han talade aldrig med mig om att han skulle lämna oss i januari."

Strax före avspark mot Benfica uppträdde Luis Campos, PSG:s fotbollsrådgivare, på Canal för att bestämt dementera uppgifterna: "Vi har rykten varje dag, och vi kan inte komma och prata om dem varje dag. I det här fallet är det speciellt eftersom det är några timmar kvar till en mycket, mycket viktig match, och det är allvarligt! Jag är med Kylian Mbappé varje dag, han har aldrig pratat med mig om att lämna i januari. Jag var tillsammans med presidenten och han talade aldrig med honom om att han skulle avgå i januari. Det är inte ett uttalande från spelaren, det är information. Jag är här för att förneka det.

Den portugisiske managern svarade också till RMC Sport, som var med och sände matchen: "Jag är säker på att om Kylian funderade på att lämna i januari skulle han berätta det för mig (...) Om Mbappé är lycklig i PSG? Det är en mycket personlig fråga, men jag ser honom arbeta, han är en utomordentlig professionell person. (...) Det står klart att han stannar.

Galtier förnekar också att det

På en presskonferens efter matchen där Kylian Mbappé gjorde mål förnekade Christophe Galtier, tränare för den parisiska klubben, också detta, i kommentarer som rapporterades av CulturePSG: "Vad jag vet? Ingenting. Jag vet bara att ett rykte har blivit information, som nästan har blivit ett uttalande. Jag tycker att det är mycket förvånande att ett sådant här rykte kommer ut bara några timmar före en mycket viktig match. Jag såg inget annorlunda i Kylians förberedelser inför matchen. Jag har aldrig hört talas om denna typ av information, diskussion eller reflektion, varken med Kylian eller med klubbens ledning.

Enligt Le Parisien har PSG i alla fall organiserat ett internt krismöte på tisdag eftermiddag efter publiceringen av dessa många rapporter om Kylian Mbappés framtid, men vägrar logiskt nog att överväga en överföring av sin stjärna, antingen till Liverpool eller Real Madrid.