DagligFotboll

Potter, Pochettino, Zidane: vem ersätter Tuchel i Chelsea?

Publicerad 07/09 11:49

Chelsea skiljde sig från Thomas Tuchel på onsdag och har meddelat att de har för avsikt att utse en efterträdare inom kort. Den engelska pressen har redan talat om Graham Potter, Mauricio Pochettino och Zinedine Zidane.

Ett och ett halvt år efter att ha kommit till Chelsea fick Thomas Tuchel sparken i onsdags morse, dagen efter Blues Champions League-nederlag i Zagreb. Enligt Daily Telegraph är avskedandet inte bara kopplat till nederlaget eller Chelseas genomsnittliga start på Premier League-säsongen (6:e plats med två nederlag på sex matcher), utan förklaras också av de ansträngda relationerna mellan tysken och de nya ägarna till den engelska klubben.

Jag är inte säker på att jag kommer att kunna göra det.

Enligt Daily Telegraph är Graham Potter en av huvudkandidaterna. Enligt Daily Telegraph är Graham Potter en av huvudkandidaterna. Den 47-årige engelske tränaren är inte särskilt känd i Frankrike, men han har gjort ett bra jobb i Brighton sedan 2019 och har ett gott rykte. Hans lag ligger på fjärde plats i Premier League efter sex matcher, före Chelsea.

Förutom att närma sig Potter kan Chelsea försöka prata med Mauricio Pochettino och Zinedine Zidane, som båda är kontraktslösa, enligt Daily Telegraph. Den engelska mediebyrån tillägger att Benficas tyske tränare Roger Schmidt "också kan komma i fråga". Men Schmidt har precis anlänt till Lissabon och det är svårt att tänka sig att han redan ska lämna oss. Zidane tackade nej till PSG eftersom han drömmer om Blues, inte Blues. Precis som Potter är Pochettino en trovärdig möjlighet eftersom han drömmer om att återvända till Premier League och bor i London med sin familj...