DagligFotboll

OM-Nantes: den troliga laguppställningen

Publicerad 20/08 11:07

OM tar emot Nantes på lördag kväll (21.00) på Velodrome i den tredje dagen av Ligue 1. Upptäck den troliga uppställningen med Igor Tudor och Antoine Kombouare.

Efter en spännande seger mot Reims (4-1) fick OM stryka på foten i Brest (1-1) förra helgen och tar emot Nantes på lördag kväll (21.00) på Velodrome som en del av den tredje dagen av Ligue 1. I denna nya hemmamatch kan Igor Tudor, tränare för Marseilleklubben, räkna med en komplett grupp med Pau Lopez som återkommer. Bamba Dieng, Jordan Amavi och Kevin Strootman är fortfarande borta från spel.

Sanchez i toppen?

Enligt L'Équipe kommer OM att spela i en 3-4-2-1-formation med Ruben Blanco i målet, skyddad av ett tremannaförsvar bestående av Chancel Mbemba, Samuel Gigot och Leonardo Balerdi, från höger till vänster. Jonathan Clauss och Nuno Tavares kommer att ta upp ytterkanterna i en hållande roll. På mittfältet kommer Valentin Rongier och Jordan Veretout att försöka reglera spelet medan Mattéo Guendouzi och Gerson kommer att spela högre upp på planen som stöd för anfallaren Alexis Sanchez.

OM:s troliga uppställning enligt L'Équipe: Blanco - Mbemba, Gigot, Balerdi - Clauss, Rongier, Veretout, Tavares - Guendouzi, Gerson - Sanchez

Den regionala dagstidningen La Provence ser också en 3-4-2-1-formation med Pau Lopez i målet, Isaak Touré i mittförsvaret och Arkadiusz Milik längst fram.

Den troliga OM-uppställningen enligt La Provence: Lopez - Mbemba, Gigot, Touré - Clauss, Guendouzi, Rongier, Tavares - Payet eller Veretout, Gerson - Milik

Nantes å sin sida har spelat två oavgjorda matcher mot Angers (0-0) och Lille (1-1) i öppningsmatchen av Ligue 1-säsongen 2022-2023 och kommer därför att försöka göra ett avtryck i Marseille. FCN:s tränare Antoine Kombouaré kommer att vara utan Denis Petric och Moussa Sissoko, som båda är skadade, medan Charles Traore fortfarande återhämtar sig.

Enligt L'Équipe kommer Nantes att spela i en 3-4-1-2 formation med Alban Lafont i målet, skyddad av ett tremannaförsvar bestående av Jean-Charles Castelletto, Andrei Girotto och Nicolas Pallois, från höger till vänster. Sébastien Corchia och Quentin Merlin kommer att ta plats på kanterna i en pistonroll. På mittfältet kommer Pedro Chirivella och Samuel Moutoussamy att ha ansvaret för att reglera spelet. På nummer 10-positionen kommer Ludovic Blas att försöka betjäna Evann Guessand och Moses Simon, de två anfallarna.

Nantes troliga uppställning enligt L'Équipe: Lafont - Castelletto, Girotto, Pallois - Corchia, Chirivella, Moutoussamy, Merlin - Blas - Guessand, Simon

Den regionala dagstidningen Ouest-France satsar också på en 3-4-1-2-uppställning, men med Marcus Coco till höger och Mostafa Mohamed på anfallsfronten.

Nantes troliga uppställning enligt Ouest-France: Lafont - Castelletto, Girotto, Pallois - Coco, Chirivella, Moutoussamy, Merlin - Blas - Mohamed, Simon

Matchen OM-Nantes sänds klockan 21.00 på SportExpressen Play