DagligFotboll

OM har slutfört signeringen av Bailly

Publicerad 23/08 10:40

OM har nått en överenskommelse med den ivorianske mittfältaren Eric Bailly, som ska lånas ut från Manchester United, enligt flera källor.

Efter att ha nått en överenskommelse med Manchester United om ett lån under en säsong med en köpoption eller köpskyldighet på mellan 6 och 10 miljoner euro beroende på källorna, behövde OM nu nå en personlig överenskommelse med Eric Bailly om villkoren för ett eventuellt framtida kontrakt, om Elfenbenskustens landslagsman (46 landskamper, 2 mål) definitivt skulle köpas av Marseille nästa sommar.

Bailly väntas i Marseille mellan tisdag och onsdag

Enligt Fabrizio Romano har kontraktsavtalet mellan OM och Bailly nu nåtts. Den italienska journalisten säger att den högerfotade mittfältaren, som har kontrakt med Manchester United fram till 2025, förbereder sig för att ansluta till OM och kan anlända till Marseille på tisdag om de sista detaljerna är ordnade.

Flytten bekräftas av RMC Sport, som rapporterar om en total överenskommelse mellan alla parter. L'Équipe rapporterar att affären är nära att slutföras efter ett motförslag från OM. Sporttidningen försäkrar att vinnaren av Afrikanska nationernas mästerskap 2015 väntas vara i Marseille senast på onsdag kväll.