DagligFotboll

Officiellt: Lampard tillbaka på Chelseas bänk

Publicerad 06/04 13:04

Två år efter att ha lämnat klubben är Frank Lampard tillbaka i Chelsea som tillfällig tränare fram till slutet av säsongen.

Chelsea har en ny tränare, den fjärde för säsongen efter Thomas Tuchel, Graham Potter och Bruno Saltor, som helt enkelt ledde Blues till 0-0 mot Liverpool i tisdags.

Som det läckte ut i går kväll har Chelsea beslutat att återkalla sin legendariske mittfältare Frank Lampard för att avsluta säsongen. Lampard, klubbens bästa målskytt genom tiderna, har utsetts till tillfällig tränare för The Blues fram till slutet av säsongen.

"Vi fortsätter vår sökprocess efter en huvudtränare"

"Vi är glada att ha Frank tillbaka på Stamford Bridge", reagerade Chelseas delägare Todd Boehly och Behdad Eghbali. Frank är en legend i den här klubben. Samtidigt som vi fortsätter vårt grundliga och omfattande sökande efter en permanent huvudtränare vill vi ge klubben och våra fans en tydlig och stabil plan för resten av säsongen. Vi vill ge oss själva alla möjligheter att lyckas och Frank har alla egenskaper och kvaliteter som vi behöver för att ta oss till mållinjen."

Chelsea ligger på elfte plats i Premier League med nio matcher kvar och möter Real Madrid i kvartsfinalen i Champions League. Frank Lampard har varit ledig sedan januari då han fick sparken från Everton, som han anslöt sig till ett år tidigare, och återvänder till Chelseabänken, som han tidigare innehade från juli 2019 till januari 2021, bland annat för att nå FA-cupfinalen 2020 (finalförlust mot Arsenal).