DagligFotboll

Newcastle är redo att betala mer än 35 miljoner euro för Manu Koné

Enligt L'Équipe är Newcastle fast beslutna att betala mer än 35 miljoner euro för den fransk-vorianske mittfältaren Manu Koné, som fortfarande har kontrakt med Borussia Mönchengladbach till 2025.

Efter att ha anlänt till Borussia Mönchengladbach förra sommaren har Manu Kone gjort 32 matcher i alla tävlingar för den tyska klubben, gjort tre mål och en assist. Den fransk-ivorianska mittfältaren, som kan spela som vaktpost eller som stafettspelare, har fått upp ögonen för flera europeiska klubbar, vilket det har ryktats om i flera månader nu.

Gladbach stänger dörren för en försäljning i sommar

Enligt L'Equipe är Manu Kone prioriterad av Newcastle, som säger sig vara villiga att spendera mer än 35 miljoner euro på 21-åringen, som fortfarande har kontrakt med Borussia Mönchengladbach till 2025. Den tyska klubben har tackat nej till detta informella erbjudande och verkar inte vara fast besluten att släppa sin stjärnspelare. Men kan deras position förändras mellan nu och slutet av sommarens transferfönster om de får ett högre bud?

Sporttidningen utesluter inte denna hypotes, samtidigt som den försäkrar att Borussia Mönchengladbach endast kommer att öppna vägen för en övergång från och med nästa sommar.