DagligFotboll

Monaco köper Mohamed Camara (officiell)

Publicerad 14/08 21:56

Monaco har meddelat att den maliska mittfältaren Mohamed Camara har värvats från Salzburg på söndagen.

Som det har förutspåtts under de senaste timmarna har Monaco avslutat sitt sökande efter en efterträdare till Aurelien Tchouameni genom att värva Mohamed Camara, den maliska landslagsmittfältaren (15 landskamper, 3 mål), som kommer från Salzburg. 22-åringen har skrivit på ett femårskontrakt med ASM som löper fram till 2027.

Medan den österrikiska pressen talade om en potentiell övergång på cirka 30 miljoner euro, nämner den franska pressen(Foot Mercato, L'Équipe) 15 miljoner euro, betalbara i fem delbetalningar.

"Jag är väldigt glad över att få komma till en stor klubb som AS Monaco. Efter min utbildning i Mali fick jag möjlighet att tillbringa några mycket bra säsonger med Red Bull Salzburg, där jag fick vänja mig vid att spela och fick en fantastisk första erfarenhet i Europa. Jag är nu helt fokuserad på detta nya skede i min karriär och jag ser fram emot de många utmaningar som kommer att präglera vår säsong, tillsammans med alla mina nya lagkamrater" , säger Mohamed Camara till Monacos officiella hemsida.

Mohamed Camara är Monacos fjärde sommarvärvning efter Takumi Minamino, Breel Embolo och Malang Sarr.