DagligFotboll

Milik lånas ut till Juventus, detaljer avslöjade (officiellt)

Publicerad 26/08 11:24

OM och Juventus har offentliggjort låneavtalet med en köpoption för Arkadiusz Milik till Turin. The Old Lady avslöjade alla ekonomiska detaljer om verksamheten.

Arkadiusz Milik anlände till Turin på torsdagseftermiddagen och skrev officiellt på för Juventus efter att ha klarat läkarundersökningen. Den 28-årige polske anfallaren lämnar OM efter 18 månader i Frankrike och ansluter sig till Juventus på lån med köpoption.

Juventus har avslöjat de ekonomiska detaljerna i affären. Det är en låneaffär värd 800 000 euro med ytterligare 100 000 euro i avgifter plus en bonus på 800 000 euro. Köpoptionen är fastställd till 7 miljoner euro (betalbar i tre delbetalningar) plus 2 miljoner euro i bonusar. Totalt skulle Juventus alltså kunna spendera cirka 10,7 miljoner euro för att köpa Milik, medan Napoli förväntas få tillbaka mellan 20 och 30 procent av den summan, beroende på källan.

Om Juventus köper Milik om ett år kommer polacken sedan att skriva på ett kontrakt med Turinklubben fram till 2026, där han normalt sett kommer att vara Dusan Vlahovics inhoppare. Milik har nummer 14 i Juventus. Detta är förmodligen en hyllning till hans idol Thierry Henry.