DagligFotboll

Mercato : Rasmus Hojlund övervakas av OM

Publicerad 07/04 10:53

Atalanta Bergamos lovande 20-åriga mittfältare Rasmus Hojlund har gjort 14 mål den här säsongen och följs av ett antal europeiska klubbar, däribland OM, enligt 90min.

Rasmus Hojlund är Europas nya trendiga anfallare. Den 20-årige danske landslagsmannen är en kraftfull vänsterfotad anfallare på 1,91 meter och har gjort fem mål under det senaste landslagsuppehållet och har redan gjort 14 mål för Atalanta Bergamo under sin första säsong i Italien.

Den skandinaviska anfallarens prestationer kommer garanterat att bli ett samtal i staden när sommarens transferfönster bara är några veckor bort. Hans namn har redan kopplats samman med Chelsea och Manchester United de senaste dagarna. Enligt hemsidan 90min överväger även Juventus och Napoli Rasmus Hojlund om Dusan Vlahovic och Victor Osimhen lämnar.

Nätmediet bekräftar också de engelska jättarnas och flera mellanstora Premier League-klubbars intresse för den tidigare Köpenhamnsspelaren och säger att OM också har följt Rasmus Hojlund de senaste månaderna, liksom Bayern München.

Rasmus Hojlund, en för komplicerad fil för OM?

Rasmus Hojlund är en ung man som är mycket eftertraktad och om OM:s ledare älskar att värva i Italien och säkert har övervakat honom är det svårt att se hur klubben skulle kunna vinna budet i det här fallet som ser väldigt dyrt ut, speciellt efter att ha investerat 32 miljoner euro på Vitinha, utan större framgång för tillfället.

När Le Figaro frågade Pablo Longoria om den portugisiske anfallarens nedslående start uppmanade han faktiskt till "tålamod" när han tillfrågades av Le Figaro. Ankomsten av en anfallare till OM under sommarens transferfönster kan dock inte uteslutas, särskilt inte om Alexis Sanchez inte förlänger sitt kontrakt i Marseille, som löper ut den 30 juni.