DagligFotboll

Mercato PSG: Vitor Roques far träffade Barça

Publicerad 03/04 13:39

Efter att ha besökt Paris och London nyligen sågs pappan till den lovande brasilianska anfallaren Vitor Roque i Barcelona på måndagen i närheten av Barças träningscenter.

Vitor Roque, 18 år, är den nya brasilianska mittfältaren som blev A-landslagsman mot Marocko den 25 mars. Sedan februari har hans namn kopplats samman med flera europeiska giganter, från PSG till Chelsea och Arsenal, med Barça som det föredragna valet enligt katalansk press.

Som ett bevis på klubbens intresse sågs spelarens pappa, Juvenal Ferreira, lämna Barças träningscenter i måndags tillsammans med Ehler Pessoa, Vitor Roques agent och högerhand till Andre Cury, en tidigare Barça-anställd som också är involverad i den unge spelarens karriär.

Vitor Roque har kontrakt med Athletico Paranaense fram till 2027 och kommer att spela i U20-VM med Brasilien i slutet av maj i Argentina. En tävling som ytterligare kan öka värdet på en spelare som redan värderas till mer än 50 miljoner euro.

Vitor Roques pappa sågs också i London och Paris för några dagar sedan och fortsätter sin turné bland europeiska klubbar i riktning mot Barcelona. Endricks pappa hade gjort samma sak de senaste månaderna inför sonens övergång till Real Madrid, som inte blir aktuell förrän 2024.