DagligFotboll

Mercato PSG: Thierry Henry vill se Messi återvända till Barça

Publicerad 03/04 08:55

Thierry Henry, tidigare lagkamrat med Leo Messi i Barça och Amazon Primes främsta konsult, gav sin åsikt om argentinarens framtid vid sidan av matchen PSG-OL (0-1). För världsmästaren från 98 måste Messi återvända till Barça.

Jag är inte säker på att jag någonsin kommer att kunna göra det igen, men jag är säker på att jag kommer att kunna göra det igen. Argentinaren försökte mycket, men missade nästan allt och gav intryck av att inte vara den som så förvånat fotbollsvärlden i 15 år. Jag är inte säker på att jag kommer att kunna ta mig till nästa omgång, men jag är inte säker på att jag kommer att kunna ta mig till nästa omgång, sade han.

Det är inte bara en fråga om spelarens framtid, det är också en fråga om spelarens framtid, sade han. Det är inte bara en fråga om spelarens ålder, det är också en fråga om spelarens förmåga att komma tillbaka till spelet.

Jag skulle vilja se Messi återvända till Barcelona, sade han, av kärlek till fotbollen och för att han inte lämnade Barcelona på det sätt som han borde ha gjort.

"Personligen skulle jag vilja, det är en önskan, se honom avsluta sin europeiska karriär i Barca" , sade Henry till Prime Video. Efter det vet jag inte vad han kommer att göra. För sättet han lämnade den här klubben på, efter allt han gjort, gillade jag inte särskilt mycket. Jag skulle vilja se honom avsluta sin karriär i Barça. Nu säger jag inte att han ska lämna (PSG) eller inte lämna. Det är en önskan. Det finns människor där uppe (syftar på Paris ledning) som är där för att hantera detta. Jag är glad att se honom i den franska ligan. Nu hjälper inte heller visselpiporna förra gången. Tretton mål, tretton assist (i Ligue 1 den här säsongen), vi talar om världens bästa spelare, okej? Så det är inte uppenbart."

"Jag upprepar, det är en önskan, att se honom återvända till Barca av kärlek till fotbollen och för att han inte lämnade som han borde ha gjort", tillade Henry. Det är något som har fastnat lite i min hals och jag tror att det har fastnat i hans hals också eftersom han grät på sin presskonferens. Som en älskare av den sport som Leo Messi spelar hade jag velat att han hade lämnat Barça på ett lite bättre sätt. När kommer han nu att återvända dit? Jag vet inte."