DagligFotboll

Mercato PSG: Napoli sätter pris för Osimhen

Publicerad 20/04 08:36

Victor Osimhen, som gjorde sitt 26:e mål för säsongen för Napoli mot AC Milan, kommer att vara en av stjärnorna i sommarens transferfönster, men hans president Aurelio De Laurentiis har inga planer på att sälja honom.

Hans hårda huvudskott på stopptid räckte inte till för Napoli på tisdagskvällen, men Victor Osimhen bekräftade mot Milan att han är en formidabel målskytt och att hans frånvaro i den första matchen mot Rossoneri kommer att ha varit till skada för hans lag.

Nigerianen har kontrakt med Napoli fram till 2025 och kommer att vara en av de mest eftertraktade spelarna under sommarens kommande transferfönster. I dagens utgåva beskriver La Gazzetta dello Sport honom som "mannen som var värd 150 miljoner euro". Det är den summa som hans president Aurelio De Laurentiis skulle ha satt för att låta honom gå i sommar.

PSG bland kandidaterna för att värva Osimhen

Enligt den rosa dagstidningen är tre klubbar intresserade av Osimhen, som har gjort 26 mål den här säsongen: Chelsea, Manchester United och PSG. Den italienska median nämnde inte Bayern München, som letar efter en ny anfallare och som har den före detta Lille-mannen som måltavla enligt tysk press.

Även om Napoli har satt ett pris på 150 miljoner euro för sin anfallare ger Aurelio De Laurentiis inte upp hoppet om att behålla honom ett tag till och till och med förlänga hans kontrakt, enligt italiensk media, särskilt som Victor Osimhen är lycklig i Napoli, som är på väg att vinna Scudetto och är garanterat att spela i nästa UEFA Champions League, vilket inte kommer att vara fallet för exempelvis Chelsea.