DagligFotboll

Mercato PSG: Mbappé på väg i sommar?

Publicerad 07/04 08:15

Kylian Mbappé förväntas inte lämna Parisklubben i sommar, trots sitt utbrott mot PSG:s kommunikation och rykten från Spanien.

Kylian Mbappé var missnöjd med att PSG placerade honom framför sina lagkamrater i reklamfilmen för deras nya kampanj för nya prenumerationer och tacklade därför offentligt sin arbetsgivare via sitt Instagramkonto på torsdagen, och hans budskap blev snabbt viralt.

Enligt fransk press har PSG gjort ett mea culpa och bett sin stjärna om ursäkt, och erkänt misstagen till kedjan innan videomeddelandet sändes. Enligt RMC Sport har Nasser Al-Khelaïfi också personligen förklarat sig för spelarens följe.

Om incidenten verkar vara avslutad återupplivar den oundvikligen ryktena om framtiden för Kylian Mbappé, som har kontrakt med PSG fram till 2024 med ytterligare ett år i option. Den spanska pressen var snabb att hoppa in i bräschen och hävdade att Mbappé absolut ville lämna i sommar och ångrade att han förlängde sitt kontrakt. Detta är en tes som försvaras särskilt av Edu Aguirre på inspelningen av El Chiringuito.

I dagens utgåva försäkrar L'Equipe att en avgång i sommar "absolut inte är trenden". Det är inte bara så att PSG inte har för avsikt att skilja sig från spelaren som de anser vara hjärtat i sitt projekt. Det är inte bara en fråga om spelarens namn, det är en fråga om spelarens namn och spelarens namn, säger han. Det är bra att vi inte kommer att kunna få de pengar vi behöver för detta", sade han. "Vi kommer inte att kunna få de pengar vi behöver för detta", tillade han.

Den spanska pressen upprepar hela dagen att Real Madrid aldrig kommer att förhandla med PSG igen och att man i lugn och ro kommer att vänta till sommaren 2024 för att skriva på Mbappé gratis. Det är bra att vi inte kommer att kunna få de pengar vi behöver för de kommande två åren.