DagligFotboll

Mercato PSG: Bernardo Silva ersätter Messi?

Publicerad 03/04 10:39

Bernardo Silvas ankomst till PSG fortsätter att ryktas i Spanien, där portugisen utpekas som Paris val att efterträda Leo Messi.

Leo Messi i Barça, Bernardo Silva i PSG? Enligt den spanske journalisten José Alvarez, som bevakar Barça och mercato för El Chiringuito, är detta Paris-klubbens önskan inför nästa sommars mercato.

Det är inget nytt rykte, eftersom det spanska mediebolaget Relevo redan den 22 mars hävdade att den mångsidige 28-årige portugisiske offensiva mittfältaren ville lämna Manchester City och var Luis Campos prioritet för att förstärka PSG i sommar.

Medan Bernardo Silva sägs ha en preferens för La Liga och Barcelona, är det osannolikt att den katalanska klubben har råd med Manchester City, som väntas kräva en rejäl summa för sin vänsterfotade spelare, medan PSG kan ha en chans om de delar med sig av Messis höga löner... vilket Barca uppvaktar.

Campos och Mbappé känner Bernardo Silva väl

Det faktum att Luis Campos värvade Bernardo Silva från Monaco 2014 ger trovärdighet åt detta rykte, liksom det faktum att spelaren är omtyckt av Kylian Mbappé, som han en gång spelade med på Klippan. Det återstår att se exakt var Bernardo Silva står när det gäller hans framtid och Manchesterklubbens, vars ägare inte nödvändigtvis är särskilt vänligt inställda till PSG:s ägare.

Det har redan rapporterats att Luis Campos ville ha Bernardo Silva i PSG förra sommaren och om Messi inte förlänger sitt kontrakt, som löper ut i juni, vilket verkar vara trenden, bör Bernardo Silva-alternativet tas på allvar, liksom Victor Osimhen, som av RMC Sport presenteras som PSG:s anfallsprioritet.