DagligFotboll

Mercato PSG: Barça påskyndar köpet av Messi

Publicerad 03/04 12:47

Barca har i flera veckor arbetat med stora sponsorer för att göra argentinarens återkomst ekonomiskt lönsam och är angelägna om att få tillbaka Leo Messi till klubben i sommar.

La Liga tvingar dem att minska sin lönesumma dramatiskt för att kunna värva nya spelare i sommar. Kan Barca realistiskt sett tänka sig att köpa Leo Messi, en av världens bäst betalda spelare?

Enligt Gerard Romero är svaret ja. På sin Twitch-kanal avslöjade den pro-Barça-journalisten i måndags att Barcelonaklubben under flera veckor har arbetat med stora sponsorer för att kunna finansiera återkomsten av argentinaren, som är i slutet av sitt kontrakt med PSG i sommar. Vilka sponsorer? Romero sa inte mer, men sade att både Barca och Messi är alltmer optimistiska om en återförening i sommar.

Under de senaste dagarna har flera katalanska medier rapporterat att Barca har för avsikt att erbjuda Messi en rimlig lön och samtidigt lova honom en procentandel av de intäkter som hans återkomst kommer att generera. Detta är ett sätt att hålla den argentinske världsmästaren nöjd ekonomiskt, samtidigt som man håller sig inom ramarna för La Ligas Financial Fair Play-regler.