DagligFotboll

Mercato OM: Pablo Longoria svarar på ryktet om Juventus

Publicerad 07/04 08:56

Pablo Longoria har varit ordförande för OM i två år och är så högt ansedd och respekterad för sitt arbete att det har ryktats om att han är i sikte på Juventus, där han tidigare har arbetat. För Le Figaro svarade den spanske managern på ryktet om att han var på väg till Italien.

Pablo Longoria var med på Le Figaro Sports förstasida i fredags, eftersom hans OM-lag, som för närvarande ligger trea i Ligue 1 och är poängmässigt jämnt upp med andraplacerade Lens, inleder säsongen med att ligga sex poäng bakom ledande PSG. Den spanska OM-ordföranden blev särskilt utfrågad av den allmänbildande dagstidningen om ryktena som skickar honom till Juventus Turin, en klubb där han var ansvarig för rekryteringen mellan 2015 och 2018 och som enligt egen utsago har haft en stor inverkan på honom.

"Jag har ingen önskan att lämna"

"Jag kommer aldrig att lämna OM! " utropade Longoria. Kanske kommer ägaren (Frank McCourt) en dag att förlora sitt förtroende för mig. Men jag vill inte lämna. Och jag tror inte att en president i OM kan lämna här för att leta efter en annan klubb. Det skulle vara en brist på respekt för institutionen, som är större än Pablo Longoria..."

Svaret har förtjänsten av att vara tydligt och bekräftar att Longoria ser sig själv på lång sikt i Marseille, han som anser att han fortfarande har många saker att förbättra inom den fockaiska klubben: "Vi är på 20 eller 30 % av vad jag vill göra med Olympique de Marseille, medgav han till Le Figaro. Vi har inte kommit halvvägs i projektet. Det finns fortfarande många saker att förändra, men jag tror att vägen mot höga standarder, respekt och professionalism är på god väg."