DagligFotboll

Mercato OM : 3 engelska klubbar på Guendouzi

Fransmannen har kopplats samman med en flytt till Marseille, där han har varit en nyckelperson i klubbens senaste vintertransferfönster, trots intresse från Aston Villa, och förväntas göra ett stort kliv i sommar.

I flera månader har Mattéo Guendouzi tillkännagivits som den stora försäljningen som Pablo Longoria satsar på för att fylla på klubbens kassa. Den 24-årige franske landslagsmannen är lite mindre oumbärlig än under Jorge Sampaoli, men han är fortfarande en av Igor Tudors mest använda spelare den här säsongen, med 38 framträdanden (2 665 minuter) för fem mål och fyra assist.

I dagens upplaga ägnar L'Equipe en stor artikel åt OM:s kommande sommartransferfönster och bekräftar att Guendouzis avgång är planerad av klubben i sommar. Aston Villa, som har rest sig ur askan under Unai Emery (Villans ligger sexa i Premier League), är fortfarande kvar, liksom West Ham, som kan förlora Declan Rice i sommar.

Premier League eller Serie A för Guendouzi

Newcastle, som för närvarande ligger fyra i Premier League och praktiskt taget har kvalificerat sig till Champions League, är mindre intresserade av Guendouzi, men har också varit intresserade av honom och har nyligen återvänt till klubben, enligt L'Equipe. Medan den före detta Arsenal-mittfältaren ser ut att vara redo för en återkomst till Premier League, följs han också av flera italienska klubbar, enligt sporttidningen.

L'Equipe gav ingen indikation på hans pris, men det är troligt att det ligger runt 30-35 miljoner euro idag, med tanke på att Guendouzi har två år kvar på sitt kontrakt med OM i sommar. Det råder ingen tvekan om att OM kommer att göra allt för att höja priset, särskilt bland de engelska klubbarna.