DagligFotboll

Mercato OL: Paqueta till West Ham för 60 miljoner euro

Publicerad 26/08 11:08

OL och West Ham är nära en överenskommelse om en övergång av Lucas Paqueta enligt L'Equipe. Den brasilianska mittfältaren förväntas kosta Hammers runt 60 miljoner euro.

Lucas Paqueta (24) är på väg till West Ham, oundvikligen... Enligt L'Equipe var OL och West Ham nära en överenskommelse i går kväll om en övergång på cirka 60 miljoner euro, det belopp som Lyon-klubben krävde från början

De två första buden från West Ham (50 miljoner euro inklusive bonusar och 57 miljoner euro inklusive bonusar) avvisades av Lyon, som enligt L'Equipe lämnade ett motbud i går kväll, något högre än 60 miljoner euro och ändrade strukturen på affären.

Paqueta inte ersatt?

Enligt sporttidningen är de två parterna nästan överens och övergången har goda chanser att gå igenom eftersom Paqueta och hans agenter också är nära en överenskommelse med Londonklubben om ett femårskontrakt. Enligt L'Equipe förväntas OL inte ersätta brasilianaren eftersom de anser att de är välfyllda på mittfältet.

torsdagen rapporterade brasiliansk press att OL var intresserade av den brasilianska defensiva mittfältaren João Gomes (21, Flamengo), som inte har samma profil som Paqueta, men som skulle kunna förstärka positionen som nummer sex. Med 60 miljoner euro i kassan har OL mycket att göra fram till den 1 september om de vill förstärka sin trupp.