DagligFotboll

Mercato: Mourinho får ett stort erbjudande från Saudiarabien

Publicerad 06/04 07:20

Förutom Leo Messi är Saudiarabien också intresserat av Jose Mourinho, vars kontrakt med AS Roma löper ut i juni 2024.

Den 29 mars rapporterade Corriere dello Sport att José Mourinho hade bestämt sig för att stanna i AS Roma och fullfölja det sista året av sitt kontrakt, trots rykten om att han var på väg till PSG eller Newcastle.

Jose Mourinho har erbjudits en enorm ersättning av Saudiarabien för att träna antingen landslaget, på jakt efter en efterträdare till Herve Renard, som har anslutit sig till Blues, eller en klubb mellan Rudi Garcia och Cristiano Ronaldos Al Nassr och Al Ahli, de nuvarande ledarna i den saudiska andradivisionen, enligt den romerska dagstidningen.

Saudiarabien erbjuder 120 miljoner euro till Mourinho

Enligt Corriere dello Sport är det saudiska budet 120 miljoner euro för två år, eller 60 miljoner euro per år, vilket skulle göra Mourinho till den bäst betalda tränaren i världen. Portugisen skulle även ha möjlighet att lämna efter ett år eller förlänga sitt kontrakt fram till VM 2026. Det är en bra sak som Special One tänker på, och han har enligt uppgift redan sonderat sin personal om en eventuell flytt till golfen.

Den portugisiske tränaren har fortfarande för avsikt att stanna i Roma, enligt Corriere, men skulle vilja veta om hans managers tänker förlänga hans kontrakt eller inte. Mourinhos tankar kan också förändras beroende på hur säsongen slutar för Roma, som för närvarande ligger femma i Serie A och har kvalificerat sig för kvartsfinal i Europa League.