DagligFotboll

Mercato Barça: Busquets till MLS, Zubimendi önskas

Publicerad 21/09 11:25

Sergio Busquets har bestämt sig för att flytta till MLS nästa år när hans kontrakt med Barca löper ut nästa sommar, enligt katalansk press. För att ersätta honom överväger Barcelona Real Sociedads defensiva mittfältare Martin Zubimendi.

Sergio Busquets, Barças lagkapten, som stolt har burit första lagets färger sedan 2008, kommer att vara fri från alla kontrakt nästa sommar. Enligt den katalanska dagstidningen Sport har den 34-årige defensiva mittfältaren bestämt sig för att lämna sin klubb i slutet av säsongen och försöka sig på ett sista äventyr i MLS, förmodligen i Inter Miamis färger, som har uppvaktat honom i flera månader.

Den katalanska dagstidningen Sport utesluter inte helt att Xavi kan lyckas övertyga Busquets om att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år, men trenden pekar definitivt mot en avgång nästa sommar. Oavsett om Busi lämnar eller stannar har Barca enligt uppgift beslutat att värva en defensiv mittfältare under sommaren. Enligt Mundo Deportivo och Sport har ett namn redan godkänts enhälligt av Barcelonaklubben: Martin Zubimendi.

Frigörelseklausulen är satt till 60 miljoner euro

Den 23-årige spanske landslagsmannen (1 landskamp), som är defensiv mittfältare i Real Sociedad, är en permanent spelare i den baskiska klubben, med vilken han har ett kontrakt fram till juni 2025, med en friköpsklausul på 60 miljoner euro. Enligt Mundo Deportivo är Xavi ett fan av Zubimendi, som även tilltalar klubbens sportchef och har fördelen att han känner La Liga väl samt har en relativt överkomlig lön.

Det återstår fortfarande frågan om hans pris och klausul. Enligt MD vill Real Sociedad förlänga spelarens kontrakt till 2027 genom att öka hans frisättningsklausul och fördubbla hans nuvarande lön. Om den baskiska klubben misslyckas med detta kommer Barca att ha en riktig chans att få tag på spelaren nästa sommar. Wolverhamptons portugisiska mittfältare Ruben Neves (25) lockar också Barça, enligt katalansk press, men prioriteringen är nu Zubimendi.