DagligFotboll

Mbappé meddelar att han bojkottar tisdagens fotografering

Publicerad 19/09 18:20

I ett uttalande till AFP meddelade Kylian Mbappé sitt beslut att bojkotta fotograferingen som var planerad till tisdagen med det franska lagets huvudsponsorer.

Kylian Mbappé anlände till slottet Clairefontaine (Yvelines) på måndagen för att delta i det franska lagets samling inför mötena med Österrike (22/09) och Danmark (25/09) inom ramen för grupp 1 i Nations League. Han har just meddelat, via ett pressmeddelande som skickats till AFP, att han inte kommer att delta i den fotografering som planerats för tisdagen.

Den främsta orsaken? Det franska fotbollsförbundets (FFF) vägran att "ändra avtalet" om de franska landslagsspelarnas bildrättigheter. Den franske landslagsanfallaren (57 landskamper, 27 mål) i PSG "och hans representanter beklagar djupt att ingen överenskommelse kunde nås före VM".

Som RMC Sport rapporterat ingår Les Bleus huvudsponsorer, nämligen Uber Eats, KFC och Coca-Cola, i denna berömda fotografering som planeras på tisdag.

Redan i mars i år vägrade Kylian Mbappé att delta i en operation med koppling till Les Bleus sponsorer under ett möte med det franska laget. 23-åringen ville ha en ändring av avtalet om bildrättigheterna för franska landslagsspelare, men hans begäran, som framförts av hans omgivning i flera månader, har för närvarande inte accepterats.

"Jag måste träffa spelarna för att se om de kommer att kunna spela. Jag måste träffa spelarna på måndag för att diskutera med dem. Efter fotbolls-VM får vi se vad vi ska göra. Det kommer att finnas nya spelare och nya sponsorer. Det kommer att vara ett tillfälle att göra en inventering" , sade Noël le Graet, chef för FFF, till tidningen L'Équipe på måndagen.