DagligFotboll

Mbappé kan lämna gratis redan 2024

Publicerad 13/09 11:35

Medan PSG hade kommunicerat om en förlängning för Kylian Mbappé till 2025, skulle världsmästaren från 2018 faktiskt ha skrivit på ett nytt kontrakt fram till 2024 med den parisiska klubben, med ett extra år som en option som bara han själv kan aktivera.

Informationen finns på förstasidan av L'Equipe denna tisdag och kommer troligen att bli en stor snackis, särskilt i Spanien. Kylian Mbappés kontrakt förlängdes officiellt i maj till 2025, men i själva verket är han bara knuten till PSG till 2024, med ytterligare ett år som option. Det handlar inte om att den parisiska klubben har någon kontroll över det extra året och det är upp till Mbappé att bestämma sig, vilket bekräftats till tidningen av en källa inom den parisiska klubben.

Den här informationen förändrar mycket när det gäller Kylian Mbappés framtid och gör att han har ett starkt läge att bestämma sig för sin framtid under de kommande månaderna. Om han är lycklig och nöjd med projektet i Paris kommer Mbappé att ha all tid att aktivera detta tredje frivilliga år, eller till och med förhandla fram ett nytt kontrakt med PSG-ledarna, som ursprungligen drömde om att förlänga honom med en längre period.

Om Mbappé å andra sidan inte är nöjd med utvecklingen av det parisiska projektet kan han antingen lämna gratis redan 2024 (och inte 2025), eller till och med försöka lämna redan sommaren 2023, så att PSG kan få en stor check. Vi är inte där ännu och PSG:s framgångsrika säsongsstart, trots vissa kontroverser och spänningar, verkar snarare bekräfta Mbappé i hans val att stanna i Paris förra sommaren, medan Real Madrid ville värva honom.