DagligFotboll

Mbappé: "Jag har mycket mer frihet i blått än i PSG"

Publicerad 23/09 10:23

Kylian Mbappé gjorde ett fantastiskt mål mot Österrike, hans 28:e i det franska laget, och han anförtrodde sig i den mixade zonen efter matchen. Han har möjlighet att skicka några budskap.

Kylian Mbappé har gjort 10 mål på 9 framträdanden för PSG sedan början av säsongen och är i sin vanliga höga standard. Men utöver statistiken verkar världsmästaren från 2018 ibland obekväm i det parisiska spelet den här säsongen.

Efter sin segerduell mot Juventus i Champions League talade Mbappé om sin "nya roll" i PSG till Canal: "Jag har en ny roll i det här laget. Tränaren vill verkligen att jag ska vara ett stöd, en djupledsspelare, men också att jag ska kunna komma och spela och vara en länk mellan Leo och Ney. Jag försöker anpassa mig så gott jag kan till den nya rollen och vara beslutsam", säger han.

"I PSG ber de mig att vara en central spelare".

På torsdagskvällen, efter Les Bleus seger mot Österrike och hans 28:e landslagsmål (sublimt förresten), fick Mbappé en fråga i den mixade zonen om sin insats, som var mycket bra. "Jag spelar annorlunda. Jag får göra andra saker här än i min klubb. Jag har mycket större frihet här. Tränaren vet att det finns en nummer 9 som Oliv' (Giroud) som tar hand om försvaret och jag kan vandra runt och gå in i utrymme. I Paris är det annorlunda, det finns inget sådant. När jag ombeds att spela pivot är det annorlunda. Jag är mycket nöjd med dagens match."

Har Mbappé mer nöje i Blue än på klubbnivå, som han verkar antyda? "Nej, jag har nöje överallt", svarade han med ett leende till journalisterna.