DagligFotboll

Mbappé: "Jag bad aldrig om att få lämna PSG i januari"

Publicerad 17/10 10:46

Medan den franska pressen förra veckan meddelade att han ville lämna PSG så snart som möjligt, försäkrade Kylian Mbappé motsatsen efter lagets seger mot OM i Classique.

I tisdags, några timmar före matchen PSG-Benfica (1-1), publicerade flera stora medier (Marca, Le Parisien, L'Equipe och RMC) samma information inom några minuter från varandra: Kylian Mbappé känner sig sviken av sin ledning och vill lämna PSG så snart som möjligt, om möjligt i januari.

Var det ett enkelt pressmeddelande till hans ledning eller en djup ohälsa? Jag är inte säker på om det bara handlar om att laget ska kunna komma tillbaka på rätt spår, men det handlar inte om att laget ska kunna komma tillbaka på rätt spår", sade han.

Men på söndagskvällen, efter PSG:s 1-0-seger mot OM, dök Mbappé upp i den mixade zonen och kom snabbt in på frågan om sin framtid och förnekade att han ville lämna: "Jag är väldigt lycklig. Jag har aldrig bett om min avgång i januari", säger Paris nummer 7.

Jag är väldigt glad", sade han, "jag bad aldrig om att få åka i januari." "Vi blev förvånade när vi fick reda på det.

Jag har aldrig bett om min avgång i januari", sade han. Jag är inte inblandad i den här nyheten på något sätt, men jag blev lika chockad som alla andra. Det finns naturligtvis människor som tror att jag är inblandad i det, men det är jag inte alls. Jag hade sovmorgon och mitt följe var på min lillebrors match. Alla de som tar hand om mig var inte där. Vi blev förbluffade när vi fick reda på det. Och sedan måste man ta itu med det... Det fanns ett spel att spela, och sedan ett annat. Jag ville bara säga att det är helt fel, jag är väldigt glad."

På frågan om Médiaparts avslöjanden, som anklagar PSG för att ha betalat en kommunikationsbyrå för att förtala vissa personer på sociala nätverk, däribland Kylian Mbappé, sparkade världsmästaren från 2018 iväg bollen: "Jag är fotbollsspelare. Det viktigaste för mig är att spela, att ge mitt bästa på planen. Om jag börjar sprida ut mig för mycket blir jag snabbt trött."