DagligFotboll

Mbappé har bett om Neymars avgång

Publicerad 15/08 10:53

Enligt Romain Molina har Kylian Mbappé, som nyligen förlängdes till 2025, bett sin ledning om att Neymar ska lämna klubben i sommar, samtidigt som penaltygate-kontroversen har stört PSG:s goda start på säsongen. Fransmannen är inte så säker på detta, men enligt L'Équipe är han inte emot det.

PSG:s 5-2-seger mot Montpellier på Parc des Princes på lördagskvällen var en stor seger för den franska klubben. Matchen präglades av en kontrovers kring straffar.

Neymars kontroversiella likes

PSG fick två straffar: en i den 23:e minuten efter en boll på hand av Jordan Ferri och en i den 43:e minuten efter en boll på hand av den olycklige Falaye Sacko. Den första missades av Kylian Mbappé, eller snarare räddades mycket bra av Jonas Omlin, medan den andra omvandlades av Neymar, som i sin tur inte hade några problem med att slå den schweiziska målvakten.

Det handlar inte bara om målet, utan också om målvaktens förmåga att hålla bollen borta från nätet", säger han:

  • "Idag i PSG-matchen gjorde Neymar mål och förödmjukade målvakten (igen) med en straff. Mbappé däremot sparkade väldigt dåligt och misslyckades. Efter matchen sa tränaren att Mbappé skulle vara lagets viktigaste kugge under säsongen. En absurditet!"
  • "Nu är det officiellt att det är Mbappé som tar straffen i PSG. Det är uppenbart att det är en kontraktsfråga, för i ingen klubb i världen skulle Neymar vara andrahandsvalet, ingen!!!! Det verkar som om Mbappé på grund av kontraktet är chefen i PSG!!!!"

Två av Neymars likheter gick inte obemärkt förbi och gav bränsle åt kontroversen om en ny "penaltygate", medan Kylian Mbappés nonchalanta attityd under matchen redan hade påpekats på sociala nätverk. Pressen förklarade sedan att den franske anfallaren drabbats av personliga problem.

Mbappé ska ha bett om Neymars avgång

I dagens utgåva rapporterar L'Équipe om relationen mellan Kylian Mbappé och Neymar och uppger att fransmannen inte skulle ha varit emot brasilianarens avgång i sommar, eftersom banden mellan de två männen har blivit svagare med tiden. Fransmannen har också sagt att han inte hade varit emot att brasilianaren lämnade klubben i sommar, eftersom de två männen har vuxit ifrån varandra under åren", säger Romain Molina, frilansjournalist.

Det återstår nu att se hur denna nya kontrovers, som har förstört PSG:s Christophe Galtiers goda start på säsongen, kommer att utvecklas. L'Equipe skriver att ett möte kommer att äga rum mellan Kylian Mbappé, Neymar, tränaren Christophe Galtier och Luis Campos, PSG:s fotbollsrådgivare, för att reda ut saker och ting.