DagligFotboll

Mbappé deltog i det franska lagets marknadsföring

Publicerad 20/09 19:08

Efter att ha hotat med att inte delta uppfyllde Kylian Mbappé äntligen Les Bleus marknadsföringsskyldigheter på tisdagen, och FFF har lovat att se över avtalet om bildrättigheter för Frankrikes lagspelare.

Det är dags för lite lugn kring Les Bleus. Efter att FFF i går kväll åtagit sig att "så snart som möjligt se över avtalet om bildrättigheter som binder den till sina spelare i urval", deltog Kylian Mbappé i tisdags i de olika marknadsföringsåtgärderna för det franska lagets partners inför nästa VM i Qatar, meddelar L'Equipe.

Imåndags meddelade Kylian Mbappé via ett uttalande till AFP att han inte skulle delta i tisdagens fotografering på grund av FFF:s vägran att ändra den berömda konventionen om franska landslagsspelares bildrättigheter.

FFF:s löfte

Men efter ett möte i måndags mellan Noël Le Graët, Didier Deschamps och flera ledande spelare i Les Bleus, däribland Mbappé, har FFF äntligen åtagit sig att se över det berömda avtalet på "kortast möjliga tid".

Det är en seger för Mbappé, som i flera månader har krävt att spelarna i det franska laget ska få vara med och välja samarbetspartners, eftersom PSG-stjärnan inte vill att hans image ska förknippas med vissa varumärken.