DagligFotboll

Manchester United slutför 100 miljoner euro för Antony

Publicerad 29/08 12:42

Manchester United har äntligen kommit överens med Ajax Amsterdam om en affär för den brasilianska yttern Antony, enligt flera källor.

Marknaden stänger på torsdag den 1 september och de engelska klubbarna börjar sakta men säkert bli upphetsade. Efter att Newcastle betalade nästan 70 miljoner euro för Alexander Isak förra veckan genomförde Manchester United en enorm övergång på söndagen.

Från Sky Sports till The Athletic och BBC rapporterar alla engelska medier att Manchester United har kommit överens med Ajax Amsterdam om en affär för Antony, en talangfull brasiliansk ytterback som är välkänd av Erik ten Hag, Red Devils nya tränare.

Antonius ska återförenas med tio Hag

Enligt engelsk press betalar Manchester United 95 miljoner euro plus 5 miljoner euro i bonusar, vilket kan ge 100 miljoner euro. Den nederländska dagstidningen De Telegraaf anger en summa på 102 miljoner euro inklusive bonusar. Ajax Amsterdam är vana vid att offentliggöra exakta siffror när en övergång är officiell.

Antony, 22, förväntas skriva på ett femårskontrakt med Red Devils fram till 2027, med ytterligare ett år som option. Den brasilianske landslagsmannen, som gjorde 12 mål och 10 assist förra säsongen, skrev på från Ajax för två år sedan för 15 miljoner euro. 15 M€. Han kommer att ansluta till sin tidigare tränare Erik ten Hag och sin tidigare partner Lisandro Martinez i Manchester United, liksom landsmännen Fred och Casemiro.