DagligFotboll

Luis Campos: "Innan jag ringde min fru och mamma ringde jag Galtier"

Publicerad 17/09 11:38

I en intervju med RMC Sport berättade Luis Campos, PSG:s fotbollsrådgivare, om sitt beslut att utse Christophe Galtier till chef för den parisiska klubben.

Luis Campos, som har varit diskret i media, talade länge i en intervju med RMC Sport, där han gav en blandad bedömning av PSG:s sommartransferfönster. Men den parisiska klubbens fotbollsrådgivare utforskade även andra teman och återkom särskilt till utnämningen av Christophe Galtier, som han redan hade känt i Lille, som tränare.

"Innan jag ringde min fru och mor ringde jag Galtier."

"Det är alltid mycket viktigt att förstå sammanhanget. När presidenten bjöd in mig till det här jobbet var det första jag gjorde att ringa Christophe Galtier, det var mitt första samtal. Innan jag ens ringde min fru och mamma ringde jag Christophe Galtier ", förklarade den 68-årige portugisiske managern. Jag känner till hans värderingar, hans förmågor och vad han kan bidra med. Vi kan arbeta tillsammans, vi har ett stort uppdrag. När sportchefen är väl förtrogen med tränaren sparar vi mycket tid. I en sådan här klubb måste man vinna snabbt. Och för att vinna snabbt måste du ha rätt personer runt dig. Jag har alltid kommit bra överens med Galtier. Han var den första jag ringde efter mitt möte med presidenten.

Och han avslutade med att säga vad han gillar med Galtier: "Vi började tänka på att bygga upp ett team. Han är en person som alltid är öppen för modernitet, för att förstå vad som händer i spelets utveckling. Fotbollen utvecklas. Du behöver en person som är öppen för modernitet, för nya spelsystem och som fattar de rätta besluten för att laget ska fungera. Det är något som jag verkligen gillar med Christophe Galtier, han lyckas få spelarna att tänka som ett lag. De klubbar som har vunnit något viktigt har spelat som ett lag.