DagligFotboll

Koundé om sin sommarflytt: "Jag föredrog Xavis tal

Publicerad 19/09 23:36

I en intervju med tidningen L'Équipe har den mångsidige franske försvararen Jules Koundé, som har kontrakt med Barça till 2027, talat om sin sommarflytt.

Jules Koundé anlände till Clairefontaine i måndags för att delta i det franska lagets samling och Jules Koundé har i sommar flyttats från Sevilla till Barça för 50 miljoner euro exklusive bonusar. Den mångsidiga franska försvararen har skrivit på ett femårskontrakt med den katalanska klubben fram till 2027.

"Sätt Barça tillbaka där de alltid har varit"

I en intervju med tidningen L'Équipe förklarade 23-åringen sitt beslut: "Jag var intresserad av att vara en del av den nya vågen, på jakt efter titlar, och att sätta Barça tillbaka där de alltid har varit, bland de bästa. Sedan var det samtalet med tränaren (Xavi, red.). Vi pratade om fotboll, i stort sett. Jag kände ett verkligt självförtroende, en verklig kunskap om mitt spel och mina kvaliteter.

Den franske landslagsmannen (11 landskamper) avslöjade sedan vad Barças tränare Xavi hade sagt till honom: "Att mina kvaliteter motsvarar hans spelplan. Han vill börja bakifrån och spela högt upp i planen, med hjälp av min snabbhet och min framförhållning. Han vill också ha ett aggressivt lag: vi är ett av de lag som pressar mest och springer mest. Han såg mig i det här systemet och jag såg mig själv i det här laget.

Slutligen talade Jules Koundé också om Chelseas intresse för honom: "Det är sant att jag inte var långt ifrån att skriva på för dem i somras. Barça var intresserade men hade problem. Men när jag blev uppringd och kände att Barca hade möjlighet att ta in mig, tvekade jag inte särskilt mycket. Men också från... Manchester City."Jag är inte säker på att jag kommer att kunna ta mig till nästa nivå, men jag är säker på att jag kommer att kunna ta mig till nästa nivå", säger den Bordeaux-födde spelaren.