DagligFotboll

Kouassi flyttar till Sevilla för 20 miljoner euro

Publicerad 16/08 22:30

Den fransk-vorianske mittfältaren Tanguy Kouassi, som fortfarande har kontrakt med Bayern München fram till 2024, kommer enligt flera källor att överföras till Sevilla för 20 miljoner euro.

Sevillas intresse för Tanguy Kouassi, som fortfarande har kontrakt med Bayern München till 2024, avslöjades på måndagskvällen och har bekräftats i stor utsträckning under de senaste timmarna. Affärens karaktär har avslöjats.

En överföring som uppskattas till 20 miljoner euro

Enligt fransk press(L'Équipe, Le Parisien) kommer den 20-årige fransk-vorianske mittfältaren att flyttas från Bayern München till Sevilla i en affär värd uppskattningsvis 20 miljoner euro. Den tyska pressen(Sky Sports) hävdar också att Bayernklubben kommer att förhandla fram en procentandel av spelarens framtida försäljning till PSG samt en återköpsklausul, vars exakta villkor inte har avslöjats.

Fabrizio Romano var först med att rapportera om nyheten, bekräftade en övergångssumma på 20 miljoner euro och uppgav att Tanguy Kouassi, som tidigare i sommar ryktades av Nice och Rennes, kommer att skriva på ett femårskontrakt med Sevilla fram till 2027.