DagligFotboll

Jorge Mendes i Italien för Cristiano Ronaldo

Publicerad 26/08 11:28

Enligt flera italienska medier försöker Jorge Mendes placera Cristiano Ronaldo hos Serie A-klubbar som tävlar i den kommande Champions League.

Transferfönstret avslutas om mindre än en vecka och Cristiano Ronaldo är fortfarande Manchester United-spelare. CR7 vill fortfarande lämna The red devils för att hitta en klubb som deltar i nästa Champions League, en tävling där han är den bästa målskytten.

CR7 har kopplats samman med ett antal klubbar de senaste veckorna, från Chelsea och Dortmund till OM och Sporting CP, men den före detta Juventus-mannen kan återvända till Serie A. Enligt Sky Italia och flera andra italienska medier arbetar hans berömda agent Jorge Mendes hårt för att placera honom i Napoli efter att han utan framgång närmat sig AC Milan.

CR7 erbjuds till Napoli och Milan

Jorge Mendes strategi? Att skicka ett bud på över 100 miljoner euro till Napoli för Osmihen för att övertyga den italienska klubben att släppa sin anfallare och få Cristiano Ronaldo i utbyte. Sky Italia menar att Manchester United skulle kunna skriva en rejäl check till Napoli för Osmihen, men det verkar osannolikt eftersom the red devils anfallsprioritet är Antony, den brasilianska yttern från Ajax, som också är mycket dyr.

Enligt Sky Italia försökte Jorge Mendes samma strategi med AC Milan och ville "ta bort" Rafael Leão (kopplad till Chelsea) för att göra plats för Cristiano Ronaldo. En strategi som inte fungerade, eftersom Rossoneri inte vill sälja sin unga portugisiska anfallare och har stängt dörren för hans avgång.

Kort sagt, om Jorge Mendes är aktiv verkar CR7:s framtid vara blockerad med sex dagar kvar till transfermarknaden stänger och det skulle inte vara förvånande om han till slut stannar i Manchester United, som just har värvat hans tidigare lagkamrat Casemiro. Det är oklart om spelaren kommer att kunna stanna i Manchester United, som just har skrivit kontrakt med sin tidigare lagkamrat Casemiro, men påtorsdagskvällen sa OM:s ordförande Pablo Longoria till beIN Sports att ryktet om Cristiano Ronaldos ankomst till Marseille var ogrundat och orealistiskt.