DagligFotboll

Inter kämpar med Skriniar, PSG förbereder nytt bud

Publicerad 26/09 10:25

Milian Skriniar var PSG:s defensiva prioritet i somras, men han stannade till slut i Inter Milan. Men enligt italiensk press kommer Paris att vara tillbaka på marknaden i januari, samtidigt som den italienska klubben inte har gjort några framsteg i sina diskussioner med slovaken om en kontraktsförlängning.

PSG ville ha honom, men inte till vilket pris som helst, åtminstone inte det som Inter Milan krävde. Efter att ha ryktats till Paris hela sommaren stannade den slovakiske mittfältaren Milan Skriniar till slut i Italien i sommar och har fått en trög start på säsongen, precis som sitt lag, som bara ligger sjua i Serie A.

Milan Skriniar, som löper ut sitt kontrakt i Inter Milan i juni 2023, kommer troligen att stå i fokus för det kommande vintertransferfönstret. Det handlar inte bara om spelarens ålder, utan också om lagets förmåga att hålla jämna steg med konkurrenterna.

PSG kommer inte att gå över 30 miljoner euro

"Men det kommer att vara långt ifrån 60 miljoner euro i augusti: PSG kommer inte att gå över 30 miljoner euro", skriver den rosa tidningen. Inter kommer därför att ställas inför ett svårt val: gå med på att sälja sin försvarare billigt eller behålla honom, med risk för att han lämnar klubben gratis sex månader senare.

Det andra alternativet för Inter är att förlänga spelarens kontrakt. Men enligt La Gazzetta dello Sport har samtalen mellan spelarens entourage och Inter om en förlängning avstannat och det råder en känsla av pessimism på den italienska sidan. Oavsett vad som händer kommer Inter inte att kunna erbjuda slovaken det som Paris erbjöd förra sommaren (9 miljoner euro/årslön, inklusive bonusar, enligt GdS).

Den italienska tidningen tillägger att eventuella samtal mellan Skriniar och Inter kommer att inledas efter dubbelmötet mot Barcelona i Champions League (4 och 12 oktober). Inter ska de senaste dagarna ha funderat på att erbjuda en kortvarig kontraktsförlängning till sin spelare eller att infoga en frisättningsklausul i hans framtida kontrakt, men Skriniar är inte särskilt sugen, enligt GdS, som också uppger att spelaren inte är särskilt förtjust i tanken på att byta klubb under säsongen.