DagligFotboll

Herrera skriver på för Athletic Bilbao

Publicerad 24/08 11:15

Ander Herrera har nått en överenskommelse med PSG om att säga upp sitt kontrakt och kommer att skriva på för sin tidigare klubb Athletic Bilbao inom de närmaste timmarna.

Detta är en nyhet som borde glädja Luis Campos och Christophe Galtier. Ander Herrera har identifierats som en oönskad vara och är på väg att lämna PSG, tre år efter sin fria övergång från Manchester United. Den 33-årige spanske mittfältaren har nått en ekonomisk överenskommelse med sina arbetsgivare om att avsluta sitt kontrakt, även om han fortfarande hade kontrakt med Paris till 2024.

Denna information avslöjades på tisdagskvällen av Marca och bekräftades därefter av flera källor, däribland L'Equipe och RMC. Båda parter har gjort en insats, men Herrera lämnar Paris med en fin check och en "stor del av sin värdering fram till 2024", enligt L'Equipe. Marca rapporterar att Herrera har avstått från en stor del av sin signeringsbonus som han förhandlade fram med Paris 2019 (och som var synligt utjämnad under kontraktstiden).

Ander Herrera är nu kontraktslös och kommer under de närmaste timmarna att binda sig till Athletic Bilbao fram till 2024. En klubb som spelaren känner väl till eftersom han spelade där mellan 2011 och 2014. Därefter flyttades han till Manchester United för nästan 36 miljoner euro.