DagligFotboll

Guardiola: Haaland har ingen klausul för Real Madrid

Publicerad 06/10 11:21

Efter Manchester Citys 5-0-seger över Köpenhamn på onsdagskvällen svarade Pep Guardiola på ryktena om att Erling Haaland är på väg till Real Madrid 2024 via en frisättningsklausul.

Erling Haaland gjorde ett hattrick i Manchesterderbyt förra helgen och upprepade det på onsdagskvällen med ett Champions League-brace mot Köpenhamn. Norrmannen kom till City i sommar och har redan gjort 19 mål den här säsongen, varav fem i Champions League.

Dessa imponerande siffror har oundvikligen gett upphov till diskussioner och övergångsrykten. I veckan upprepade Marca det som de skrev för några dagar sedan, nämligen att Haaland skulle ha en frisättningsklausul i sitt kontrakt som gör det möjligt för honom att lämna Manchester City 2024 för 200 miljoner euro eller 2025 för 175 miljoner euro.

"Jag har en känsla av att han är väldigt lycklig här"

Denna information förnekades bestämt av Pep Guardiola i går kväll på en presskonferens: "Det är inte sant. Haaland har inte någon frisättningsklausul för Real Madrid eller något annat lag. Det är rykten, folk pratar. Vi måste oroa oss för det vi kan kontrollera. Jag har en känsla av att han är väldigt lycklig här och vi ska försöka göra folk lyckliga här. Han är perfekt tillfredsställd och otroligt älskad."

Haaland, 22, har kontrakt med Manchester City till 2027. Klausul eller inte, det råder ingen tvekan om att Real Madrid kommer att försöka sig på det igen under de kommande åren om cyborgen fortsätter att rada upp mål som pärlor.