DagligFotboll

Galatasaray värvar Mata, Demir, Ross och Rashica utöver Icardi (officiellt)

Publicerad 09/09 09:50

Galatasaray har gjort fem nya värvningar under den turkiska marknadens sista dag, däribland Mauro Icardi och Juan Mata.

Galatasaray har redan skrivit kontrakt med Dries Mertens, Leo Dubois och Lucas Torreira i sommar, och på torsdagen offentliggjorde Galatasaray fem nya värvningar under slutspurten av den turkiska marknaden.

Med PSG i svårigheter har Mauro Icardi lånats ut under en säsong till Istanbulklubben, som bara betalar en liten del av hans lön (750 000 euro av 6,75 miljoner euro).

Galatasaray gör fem nya värvningar

Galatasaray har också meddelat att man har skrivit på ett ettårigt kontrakt med den 34-årige spanske anfallaren Juan Mata(med option på ett andra år), som har varit tillgänglig sedan hans kontrakt med Manchester United tog slut.

Den turkiska klubben bekräftade också tre andra ankomster på torsdagskvällen. Den 19-årige österrikiske yttern Yusuf Demir (av turkisk härkomst), som spelade för Rapid Wien efter en tid i Barça, har skrivit på ett fyraårskontrakt. Hans övergång kommer att kosta Galatasaray 6 miljoner euro (betalbar i fem delbetalningar).

Den danske mittfältaren Mathias Ross (21, Aalborg BK) har skrivit på för fyra år och hans tidigare klubb får 1,75 miljoner euro (betalbara i fyra delbetalningar). Slutligen har Kosovos högerytter Milot Rashica (26) lånats ut till Galatasaray av Norwich för en säsong. Ett kostnadsfritt lån.