DagligFotboll

Dembélé tillgänglig för 50 miljoner euro nästa sommar

Publicerad 21/09 11:22

Ousmane Dembélé, som hade ett utmärkt kalenderår 2022 med Barça, har kontrakt med den katalanska klubben till 2024, men har en tillgänglig frisättningsklausul enligt L'Equipe.

Efter månader av förhandlingar och vändningar förlängde Ousmane Dembélé den 14 juli sitt kontrakt med Barça till juni 2024. Och i motsats till vad den spanska pressen hävdade då har den 25-årige franske yttern inte sänkt sin lön, tvärtom.

Enligt L'Equipe har Barcelona gått med på att höja Dembélés lön och han har också försökt att avstå från en signeringsbonus vid förlängningen. Men enligt sporttidningen har Barca och Dembélé nått en överenskommelse på denna punkt.

Dembélé får 25 miljoner euro om han lämnar Barca nästa sommar

Dembélés nya kontrakt skulle innehålla en relativt överkomlig frisättningsklausul på 50 miljoner euro. Och om en klubb skulle aktivera denna klausul nästa sommar (och om klubben är intresserad av spelaren) skulle Dembélé och hans agenter få 50 % av beloppet, eller 25 miljoner euro. Detta är ett sätt för Barça att skjuta upp utbetalningen av den signeringsbonus som spelaren och hans representanter ursprungligen ville ha.

Förekomsten av denna klausul betyder inte att Dembélé kommer att vilja lämna Barca nästa sommar och med tanke på hans nuvarande nivå skulle det inte vara förvånande om han omförhandlar ett nytt kontrakt med sina managers ganska snabbt. Den 25-årige franske yttern har tagits med i Didier Deschamps 23-mannatrupp till torsdagens match mot Österrike och söndagens match mot Danmark.