DagligFotboll

Cristiano Ronaldo lockas av Borussia Dortmund

Publicerad 19/08 10:57

Cristiano Ronaldo har de senaste dagarna ryktats vara i Borussia Dortmunds ögon, eftersom han försöker lämna Manchester United och ansluta sig till en klubb som tävlar i Champions League. En destination som skulle tilltala honom.

Cristiano Ronaldos framtid kommer att dominera de två sista veckorna av sommarens transferfönster. Den portugisiska stjärnan vill fortfarande lämna Manchester United senast den 1 september och hans agent Jorge Mendes arbetar hårt för att hitta en klubb som kan konkurrera i nästa Champions League.

I tisdags avslöjade Madridtidningen AS att CR7 har två potentiella utgångar: hans moderklubb Sporting CP och Borussia Dortmund, som har förlorat Sebastien Haller i några månader (men som nyligen värvade Anthony Modeste).

Cristiano Ronaldo är inte intresserad av Sporting CP

Enligt amerikanska CBS Soccer är Sporting CP inget alternativ för Cristiano Ronaldo, som föredrar en av de fem stora europeiska ligorna som nästa destination. Källan tillade att Sportings tränare Ruben Amorim inte räknar med CR7 i alla fall, även om han känner honom väl efter att ha spelat med honom i det portugisiska landslaget.

Enligt källan är Cristiano Ronaldo lockad av en flytt till Borussia Dortmund, en klubb som spelar i Champions League och i en liga som CR7 aldrig har vunnit. Enligt CBS har Dortmund ännu inte bestämt sig för om de ska göra flytten och överväger det.

Dortmund, sista vägen ut?

"Enligt källor som står Ronaldo nära anses Dortmund nu vara Ronaldos "sista alternativ" och Mendes är desperat för att den tyska klubben ska lägga ett bud före den 1 september", skriver det amerikanska mediebolaget.

Tidigare i veckan bröt Cristiano Ronaldo sin tystnad på Instagram för att fördöma "pressens lögner" om honom och meddela att han snart skulle berätta hela sanningen om sin turbulenta sommar.