DagligFotboll

Cristiano Ronaldo har tackat nej till ett galet erbjudande från Al Hilal

Publicerad 13/09 16:19

Det saudiska fotbollsförbundets ordförande Yasser Almisehal har sagt till The Athletic att han vill att Cristiano Ronaldo ska flytta till Saudiarabien. Samtidigt rapporterade CNN Portugal att 37-åringen hade tackat nej till ett stort erbjudande från Al Hilal.

Trots att Cristiano Ronaldo ville lämna Manchester United under lågsäsongen för att gå till en klubb som är kvalificerad för Champions League, har han inte hittat någon utväg och den 37-årige anfallaren har därför stannat kvar i den engelska klubben, där han har kontrakt fram till den 30 juni 2023.

Ryktena kring den portugisiske landslagsmannen med 189 landskamper och 117 mål fortsätter och Yasser Almisehal, ordförande för det saudiska fotbollsförbundet, har vädjat till den femfaldige Ballon d'Or-vinnaren.

"Vi skulle bli glada om vi kunde se en spelare som Cristiano Ronaldo spela i den saudiska ligan. Det skulle ge en enorm positiv feedback och det skulle vara goda nyheter för alla. Jag är säker på att alla känner till Ronaldos prestationer och rekord, men spelaren är också en stor förebild" , säger chefen i en intervju med The Athletic

240 miljoner euro på två år...

Han fortsatte: "Jag säger till mig själv: Varför inte? Jag är säker på att det naturligtvis skulle bli en mycket dyr affär, men vi kan se att våra klubbar har fått högre intäkter under de senaste två åren. Vi har redan sett några stora spelare som spelat i Premier League komma till Saudiarabien. Jag gillar Cristiano Ronaldo som spelare och jag skulle vilja se honom spela i Saudiarabien.

CNN Portugal har i detta sammanhang bekräftat att Cristiano Ronaldo har tackat nej till ett stort erbjudande från Al Hilal. De saudiarabiska mästarna erbjöd den före detta Real Madrid- och Juventusspelaren, som också uppvaktats av Al Nassr, en lön på 2,3 miljoner euro i veckan, eller cirka 240 miljoner euro för ett tvåårskontrakt. Ett förslag som avvisas av den viktigaste berörda parten.