DagligFotboll

Christoph Freund tackar nej till Chelsea och stannar i Salzburg

Publicerad 21/09 12:05

Den österrikiske sportchefen Christoph Freund har bestämt sig för att stanna i Red Bull Salzburg efter att ha uppvaktats av Chelsea, som var mycket optimistiska i söndags.

Chelseas sökande efter en ny sportchef trodde man att de hade hittat sin match i Österrike. I måndags rapporterade flera engelska medier att österrikaren Christoph Freund var på väg att lämna Red Bull Salzburg för att ansluta till Blues. Men efter att ha övervägt att tacka ja till erbjudandet har Freund ändrat sig och bestämt sig för att stanna i Salzburg.

Jag har redan bekräftat i intervjuer att Chelsea var intresserade av mig ", säger Freund till Salzburgs hemsida. När en så stor klubb frågar efter dig är det inte bara en ära för ditt och Red Bull Salzburgs arbete, utan också en personlig hänsyn. Men jag har kommit fram till att jag är i goda händer hos FC Red Bull Salzburg och att en förändring inte är ett alternativ för mig. Vi befinner oss mitt i en mycket intensiv fas och vi har viktiga uppgifter att utföra i den österrikiska Bundesliga, i cupen och i Champions League - det är där min uppmärksamhet och koncentration ligger."

Den österrikiska klubbens VD Stephan Reiter kommenterade också på sin klubbs webbplats: "Christoph Freund har gjort ett fantastiskt jobb för oss i många år och har först nyligen förlängt sitt kontrakt till 2026. Jag kan därför bekräfta att han kommer att förbli sportchef för FC Red Bull Salzburg. Naturligtvis informerade han mig om Chelseas intresse för honom och vi utbytte idéer på en personlig nivå och i goda samtal. Faktum är att han kommer att förbli vår sportchef."

Enligt Guardian och Daily Telegraph överväger Chelsea flera nya kandidater till posten som sportchef. Två av dessa är Tim Steidten (Bayer Leverkusen) och Victor Orda (Leeds). Luis Campos, PSG:s fotbollsrådgivare, nämns inte längre i den engelska pressen.