DagligFotboll

Chelsea ska utse Freund, Luis Campos stannar i PSG

Publicerad 19/09 10:55

Chelsea håller på att utse österrikaren Christoph Freund, som har haft positionen i Salzburg sedan 2015. Utnämningen av Luis Campos, PSG:s nuvarande fotbollsrådgivare, kommer sannolikt att sätta stopp för sökandet.

Chelsea fortsätter sin revolution efter att ha köpts upp av ett konsortium av amerikanska investerare för drygt tre månader sedan. Efter att ha sparkat Thomas Tuchel och utsett Graham Potter i hans ställe vill Londonklubben rekrytera en sportchef och en teknisk direktör.

För tjänsten som sportchef har Chelsea sonderat flera män, inklusive Luis Campos, som har varit PSG:s fotbollsrådgivare sedan förra sommaren, förutom en ganska nära roll i spanska La Liga-klubben Celta Vigo.

Men enligt flera engelska medier som The Guardian och The Daily Telegraph är Chelsea på väg att förvärva Christoph Freund, den österrikiske sportchefen i Red Bull Salzburg. 45-åringen är känd för sin inblandning i rekryteringen av Erling Haaland, Sadio Mané, Naby Keita och Dayot Upamecano, som alla spelade för den österrikiska klubben.

Chelsea hämtar inspiration från Red Bull

När Freund i förra veckan tillfrågades om möjligheten att gå till Chelsea, som Salzburg höll 1-1 i Champions League, stängde han inte dörren: "Man ska aldrig utesluta något inom fotbollen och Chelsea är en så stor klubb. Men jag är sportchef i Salzburg och jag tycker verkligen om det. Chelsea är en stor klubb som befinner sig i en övergångsfas. Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända under de kommande veckorna och månaderna."

Chelseas delägare och tillfälliga sportchef sedan sommaren, Todd Boehly, berättade förra veckan att han är ett stort fan av Red Bull-modellen. Det är ingen överraskning att han håller på att rekrytera Salzburgs sportchef. Enligt Daily Telegraph för Blues-bossen samtal om att köpa en portugisisk klubb och vill efterlikna Red Bulls sportpolitik.